Respekt e dashuri për nenat!Blerta Basha


Blerta Basha

Në jetë erdhëm nga një nënë një dritë dielli, një shpirt bardhë si hënë.

Një dashuri e pa zëvendësuheshme ,që na rriti na dha gjirin,herë e ngrën e herë pa ngrën ,

Nëna kurr nuk thoshte s’kam..

Por punonte natë e ditë, të na rriste ne femijët

A harrohen këto nëna??

Këto quhen heroina,

Meritojnë gjithë dashurinë e botës jo pesë vargje në poezi…

Por mijera rreshta ,në breza të kujtohen me nostalgji…

Mos harrojm kurr se kemi ardh nga një nënë,

e jo nga një kafsh , që ta harrojmë.

Kush nuk don nënën e vet,squhet njeri në këtë jetë,

Por rron kot sa për sy e faqe.

Kur s’di kush e rriti,

me mund e me shpirt,

në dëborë e në acar,

çanin akullin me duar.

Nëna nuk kujtohet veç kur është mire,

Por kujtohet dhe kur rënkon dhe është shtrirë.

Se atëher ka nevoj më shumë ti japim dashuri me shpirt në maksimum.

Dhe ti shkruajm edhe vargje çfar ndjen shpirti,

edhe zemra shkruan mendja edhe pena.!

Blerta Basha. Shkurt.2024