Respekte special për Shqipërinë-Veronika Leshi


Moj Shqiperia ime

Kurre nuk do te harroj

Atje kam rrite shtate femijeve

Dhe ata sot burra jane.

Une do te shkruj per ty Shqiperi

Dhe kurre nuk do te ndalem

Do te kujtoj fusha dhe male

Gjithashtu kodra dhe livadhee.

Si vendin tone nuk gjene kerkund

Prandaj une ty gjithmone poezi te thure

Do te shkruj dhe kurre nuk do te ndalem

Duke te shkruj ty Shqiperi kaloj dhe mallin.

Ti Shqiperi ke kene gjithmone faqebardhe

Qendro e forte mbi kto fjale

Qendro e forte me kembe ne toke

Qe te shkruj vargje edhe me te bukura plot.

Qeveritar mos heshteni kur njerzit kerkojne

Te dretat e tyre mos i muho

Jepu shansin dhe njerzeve te degjojne

Ploteso kushtet me ligjet qe jane

Se te iku e gjthe rinia ane e mbane.

Te iku rinia te iku trimeria

Ju ta mbroni popullin tande

Dhe shume njerze kane per tu kthy ne atdhe

Gjithe djemte dhe mundin e rinis aty e ke

Do ta derdhin per ket Shqiperi vendin ku kane le.

Prandaj shume gjana i keni vete qeveritar

Qe te ecin Shqiperia para pa u ndalur

Mos te digjet rinia neper bote

Mos e lene pleqerin tuj derdhe gjithmone lot

Ke mundesi ti bashkoshe femijet prinder ti sot.