Retë-Vaso Papaj


Retë

(motive petromarkiane)

Hapu qiell, dërgona ret’,

Le të vijnë dhe me vërtik!

Sjellin derte mërgimtari.

Nuk i sheh?… Pikojnë çatitë.

Eh , moj nënë, për ku ormisur,

Nuk sheh retë, nuk sheh stuhinë?

Më tha ëndrra: Djemt janë nisur.

Ç’ ke kështu?…Pa prite shinë.

Nuk është shi, por lot do jenë,

Do hap gjinë e t’i mbaj brënda.

Kur të vijnë çati të ngrenë,

Do t’i kenë aromë nga nëna.