Rezonancë-Llesh Gjoka


REZONANCË

Era në shtjellë i shkundi gjethet lojcake

Ditës kur lindi me ca bashka të vogla resh

Degët e trembura hijesh nga andrra u zgjuan:

Tërmet në erë të jetë?!

E ndigjuan dridhmen e beftë së nalti

Me mijëra pejza u shtriqën në jerm

Gjatimi i tyre nisi të prekte mjegullën

Skeleti i gjelbër valvitej në erë…

Pastaj i erdhi radha trungut rrathë – rrathë

I thanë të dridhet:Tërmet në erë!

Nga vendi i naltë ku rrinte madhërishëm

Në hon të degdisej, shkërbe…

Por trungu u tërhuz me fuqi dhe rropulli

U trand dheu dhe rrënjët u ngulën më thellë:

Veç Zoti i qiellit më zhgjeton nga lart, – tha ai

Tërmeti nga magma e tokës më vjen…