“Rilindasi”


Eqerem Canaj

Lart te lisi i Krahesit,

ne trungun vjetran te tij,

nje dore femije gdhendur

emrin Rilindasi Ibrahim…

lisi nxder mote u plak,

femija u be burre

dhe ruajti ne te tijin gjak:

shkronjat e arta flamur!

burimi gulcon nen rrenje,

lisi sundon gjelberimin,

dhe kendon tenden kenge,

o mesuesi Ibrahim…

kujtesa zgjuan historine

per mesuesin e fshatit –

aberaret permbi shpine :

shqipet hobin flatrat…

lart te lisi i Krahsit,

ne trungun vefran te tij,

nje dore femije gdhendur

emrin, Ibrahim Selimi!

Vlore, 2014.

*_________________-____

Ne nderim te rilindasit Ibrahim Selimi, mesuesit patriot i Krahasit.

About Post Author