Rinia e jonë shembullore që nuk do ta lejoi që s’rishtë femëra e bukur shqiptare të errësohet!-Nazif Laçi


 Nazif Laçi

MBULESA E FEMËRAVE !

Në vitet e pas luftës, janë shtuar zërat për mbulesë të famërave shqiptare. Kjo kërkesë është si rezultat i angjenturave serbo-greko-ruse, duke përdor koridorin arabo-turk. Krejtë kjo agjenturë e thirrur gjëja në besimin Islam-Kuran. Duhet ta dim mirë, ne shqiptarët se çfarë pasoja na kishte lënë perdja gjatë viteve të Mretrisë SKS dhe në fillim të pas Luftës së Dytë Botërore. Ishte zhvilluar një luftë e madhe e kuadrave shqiptare në Kosovë për ta hjek pereden, sepse kjo ishte errësirë kombëtare. Unë këtë e kam përjetuar dhe preke me sytë e mi. Falë arsimimit masiv, përfshir edhe femëren shqiptare, ne jemi ku jemi të lir e të barabartë me kombet e tjera në Evropë dhe botë. Këtë përparim-emancipim armiqtë historik të shqiptarëve done të na rikthejnë. Sot, femra jonë me sy qel e lir dhe e barabartë me mashkujtë është promotor i zhvillimeve të proceseve shoqërore. Rinia e jonë përparimtare dhe e shkolluar nuk besoj që të pranojë erësiren. Tek e fundit, kjo mbulesë e traditës mbrapanike arabe nuk na duhet, sepse po e shohim mjerimin dhe mvarsimin politike ushtarak të këtyre shteteve në lindjen e afërme. Kombi shqiptarë me një kulturë e traditë të veçantë nga popujt e tjerë din si të veproi. Kemi rastin e Maqedonisë shqiptare, ku armiku ka arrit të deporton më shumë në realizimin e planeve antishqiptare. Kemi deputet të zgjedhur në Kuvendine Kosovës me mbulesë, si dhe rrymat armiqësore që po veprojnë me ngulmë që shamia të zyrtarizohet edhe nëpër institucionet e shtetit. Kombi shqiptarë nuk ka nevojë për tradita të huaja, ne kemi traditat e tona shumë më të mira. Gjuha e bukur shqipe është e lashtë dhe nënë e të gjitha gjuhve të botës. Besimi Islam, që edhe unë i takoi nuk e ndrroj me kurrfar besimi, por mbi të gjitha shqiptarizmi. Kam besim te rinia e jonë shembullore që nuk do ta lejoi që s’rishtë femëra e bukur shqiptare të errësohet.