Rrëmbimi i të huajve në Pascagoula përkujton 48 vjetorin


Ajo që ndodhi me Calvin Parker dhe Charlie Hickson një natë në 1973 do t’i ndjekë ata për pjesën tjetër të jetës së tyre.

Është një nga rastet më të dokumentuara dhe më bindëse në botë të rrëmbimit të alienëve dhe edhe sot, 48 vjet më vonë, ne nuk jemi më afër të kuptojmë saktësisht se çfarë ndodhi.

Vetë incidenti ndodhi më 11 tetor 1973 në qytetin Pascagoula të Mississippi-t.

Calvin Parker Jr dhe Charles Hickson kishin dalë për peshkim kur raportuan se kishin parë një objekt të çuditshëm në formë ovale me drita blu që zbriste nga qielli. Mjeti u tha se kishte lëshuar një tingull të çuditshëm fishkëllimë dhe përfundimisht u ndal disa metra mbi tokë aty pranë.

Tre krijesa të çuditshme dolën nga objekti që ishin në formë të paqartë humanoide dhe qëndronin afërsisht 5 metra në lartësi. Ata nuk kishin te cara të dukshme dhe vetëm një të çarë të vogël për një gojë. Në vend të duarve ata kishin kthetra të ngjashme me karavidhe dhe dukej se lëviznin në një mënyrë çnjerëzore, si robotike.

“Këto gjëra na arritën. Dy e kapën Charlie, tjetri më kapi mua dhe ata u kthyen dhe po na çonin përsëri brenda asaj që unë e di tani që është një UFO, një anije kozmike ose çfarëdo që ishte dhe ne po shkonte drejt asaj drite të madhe të ndritshme”, kujtoi më vonë Parker.

Pasi hipën në anije, dy burrat iu nënshtruan një ekzaminimi të detajuar fizik.

Incidenti dukej se përfundoi aq befas siç kishte filluar pasi Hickson dhe Parker u rikthyen në plazh pa asnjë shenjë të UFO-ve dhe asnjë tregues se diçka kishte ndodhur.

Hickson ka qëndruar deri në vdekjen e tij në 2011 se ngjarjet ndodhën ashtu siç i përshkroi ai, ndërsa edhe sot e kësaj dite Parker mbetet i bindur se historia e tyre është e vërtetë.

Dyshja madje kaluan një test të detektorit të gënjeshtrës në zyrën e Sherifit pas vuajtjes së tyre.

Pra, a takuan vërtet një anije jashtëtokësore dhe ekuipazhin e saj atë natë fatale 48 vjet më parë?

Siç qëndrojnë gjërat, e vërteta pas historisë së tyre vazhdon të mbetet një mister i plotë.

About Post Author