Rrënqethje prekjesh


Valbona Kolaveri

Rrënqethje prekjesh

Mendimet i zura onde

ondet duar që përdridheshin

bukle

mes gishtërinjsh

Ku një dore

doja të më dhuronte

një trēndafil dëshirash

E kuqja e gjakut i mungonte

po prapë e doja

t’më mbushte

me aromë

dashnie të munguar

Mbushur ditësh të lugëta

e netēsh të mysēta

dëshirash

që rrëshqasin

nga hëna mbi yje

e më bien mbi krevat

e më trembin

dhe pse janë tē mijat

Dora tjetër të ndezë dritën

e shpirtit që trembet

nga shkallmime të frikës

qē s’tē kam

E një dorë t’më varë një varëse

në qafë

plot me puthje

me perla buzēsh

që hapen e mbyllen

vezulluese pritjesh

E te gjitha t’më mbulojnē

me rrënqethje prekjesh

që shtangin…

V.Kolaveri

About Post Author