Rrethuar bustesh-Ligor Stafa


Përpos syve kureshtarë dhe jokureshtarë
ndien një kafshim të beftë,
një pëllëmbë të gipstë,
një tru dinak
dhe ndërkaq qëndron ose s’qëndron?
Qëndron apo s’qëndron në vendin
ku Vetja ka zënë vend?
Dhe ti, mbërthyer me të papranueshmen
pyet të pranueshmen:
Përse të mos lëshosh përsëri autografe
D.K. i Mançes,
Narcisi II?
Përse s’duan të të lenë
edhe këtu? Në këtë skaj
të sallës së madhe?

Përse,
kur ka ende vende të lira?