Rrezet diellore-Floreta Malaj


Rrezet që ndricojnë fusha dhe male

Bukurinë mahnitëse shikon kudo !

Flasin ato me gjuhën e tyre

Butë e ngrohtë kudo dhe për këdo.

Rrezet shpërndarë qiellit gjithë

Ret si shtëllunga si pengojnë ato !

Kalojnë mes tyre ato si furtuna

Gjithë pemë dhe lule i lulëzojnë .

Rrezet e arta japin natyrës gjithë bukurinë

Ndër lugina lumenj gurgulluar ,

Tej mbi kodrina dhe shkurre të rralla

Dhe lulet mbi shkëmb kanë mbijetuar.

Rrezet ndricojnë në cdo stinë

Me ngrohtësinë e tyre djellore,

Arrini dhe ngrohni gjithë këtë hapsirë

Që Zoti” krijoi me ju të mbijetojnë .

Rreze që japin dritë dhe shkëlqim

Ato si tremben as erës ” as stuhisë ,

Imazhit natyrë s’ja prishin bukurinë

E mira me to nuk humbet drejtim .

Rrezet që dalin në mëngjes

Të vrasin synë me dritën e zjarrtë

Ato mbajnë gjallë cdo qelizë

Me rrezet jeta do vazhdojë më gjatë .