Rrezikimi i rajonit ballkanik nga ruso-serbët kërkon urgjentisht anëtarësimin e Kosovës në aleancën ushtarake të NATO-s-Nga Sami Arifi


Shkruar nga Sami Arifi

Bashkëpunimi i thellë në fushën e përgatitjeve ushtarake ruso-serbe dhe loja e presidentit serb, Aleksandër Vuçiq, me dy kute, marrëja e arsenalit të armëve dhe eksperëtve ushtarak nga Rusia dhe në anën tjetër thithja e Serbisë në mënyrën dhelpërore donacionet nga BE-ja duke gënjyer se është për paqe, bën me dije se Serbia nuk qëndron fare në anën e paqes, por, është rrezik i sigurisë në këtë pjesë të Evropës…

Futja e armëve në Kosovë përmes kanaleve ilegale me bandat kriminale të Aleksandër Vuçiqit të uniformuar dhe përgatitur krejtësisht nëpërmjet presidetit serb, nënkupton hulumtim në rast të volitshëm, aneksimin e pjesës veriore të Kosovës si dhe prishjen e statusquos në ruajtjen e paqes…

Përgatitja profesionale e policisë së RK-së me ndihmën edhe të KFORIT dhe EULEKSIT bën që të pengohet hapja e menjëhershme e zjarrit edhe në këtë pjesë të Evropës duke iu konfiskuar bandave të uniformuar serbe, sasi e armatimit prej pesë milion eurosh…

Prandaj, nga rrethanat që u pëshkruan, është e domosdoshme që në këtë moment kohor Kosova të hyj nën ombrellën e NATOS të bëhet sa më parë anëtare e saj për sigurinë e Kosovës po edhe për siguri të rajonit.
Shpresoj se zavendësimi i KFORIT me NATON do të ishte siguri dhe paqe më e madhe dhe me një qëndrueshmëri afatgjatë në këtë pjesë të Evropës…