Rrudhat-Gina Kapaj Xhaferaj


Më thuaj kur fillojnë rrudhat në ballë e në sy?

Nisin atëherë kur ke një shqetësim sado të vogël.

Flet me vete dhe kujton vitet që shkuan si shi.

kur prek vetminë e ti dukesh si një gogël

kur në flokët e tu të bukur del e para thinjë.

Nisin atëherë kur e mendon veten si pleqëri

kur rrudha të vjen si miqë të rinj të paftuar

Ti jeton ende ditët e jetës me fisnikëri

dhe pse ato të shfaqen nëpër ballë e në duar.

Dalin kur dora nuk është më e butë e bardhë

kur një stres i madh të vjen çdo ditë

kur shijon aromën e lules së padalë

kur dëgjon ca këngë të reja me dashuri.

Ato e hapin portën ku është mëmësia e gjyshërimi

pranë një djepi ku një natë të tërë e gdhin

kur ecën në shtigje të vështira ku të pret fisnikërimi

e humbin dëshirat si gjilpëra e munguar një ditë

O mikeshat mos më shikoni ndonjë rrudhë të dalë

nëse nuk ju kanë ardhur, një ditë patjetër do tju vijnë

nuk dua të flas për ditën e parë kur kam qarë

po për atë ëndërr që akoma brenda meje regëtin.

Gina Kapaj Xhaferaj