Rrugë jete-Gina Kapej Xhaferaj


Rrugë jete

Në shumë rrugë të dërgon jeta

Herë me diell e herë me shi

Të merr lugën kur shtrohet gjella

jep gaz edhe trishtim

Të jep punë dhe pasuri

E të prish çka ke ndërtuar

Jeta shkon me shpejtësi

Të jep diell të ëndërruar

Ti kujton një shoqe shkolle

Sa fillon të bësh prapë shoqëri të mirë

Nëpër qiell mblidhen retë

Nëpër pyje vyshket druri.

Si pa dashur hyn në pus

Ku kërkon ndihme të dalësh

Buzë e tharë kërkon ujë

Kërkon lule portokallesh

Kërkon zjarrin për t’u tharë

Po të gjithë janë të shuar

Rrugë e jetës shkon më larg

Mungon ditë e lumturuar.

I vë gjunjët te oxhaku

Flas me vete nëpër vite

Kthehem prapë me mall te pragu

Në kujtime fëmijërie.