Rrugës së përbaltur-Zymer H.Haliti


RRUGËS SË PËRBALTUR

Nëpër rrugën e përbaltur kam ecur

Që të mësoja diçka për jetën e mirë

Kam dëshiruar majet për t’i prekur

Dhe jetën time një ditë ta kem të lirë.

Asaj rruge të përbaltur kur udhëtoja

Shpesh herë dhe jam rrëzua e ngritur

Por, kurrë s’jam lodhur,..sepse doja

Një ditë të bukur si kjo për të arritur.

Sado që në këtë jetë ka rrugë të ndryshme

E ne si udhëtarë shtegtojme fusha e male

Të duash të bukurën jetë,është e natyrshme

Edhe pse cdo njeri në brendinë e tij ka halle.

Por ,une si shumë njerëz nuk u dorëzova

Ngase ajo rrugë e përbaltur ishte dheu im

Nga ku linda,jetoj shqiptarqe dhe qëndrova

Gjithmonë krenar e i lumtur në atdheun tim.