Rrugët e heshtura të krahinës time-Godo Mehmetaj


Rrugët e heshtura të krahinës time

këtej lozja zbathur dimër e behar

kthehem si i huaj sikur jam në ëndërr

rastësishtë takoj ndonjë udhëtar

Kërkoj këtyre rrugve kujtimet e mia

tek tuk shikoj në këmbë ndonjë mur

sikur në këto anë njerëz s, kanë jetuar

ta shihja kështu se besoja kurrë

Këtej freskollëk ka erë e veri

dëgjohet ndonjë tingiull që vjen nga një culë

largë ndonjë fishkellim bariu me dhi

dhe ziket e ckepëve që përcojnë për në lumë