Rudi Berisha-Lamtumirë o viti i mbrapshtë


LAMTUMIRË O VITI I MBRAPSHTË

(Viti i mashtrimeve, dhimbjeve – 2022)

Në mes dhimbjes dhe vdekjes kemi ecur

frikuar qe nesër do na përqafon vdekja

Mashtrimi ka rritur pikën e madhe në kohë

E kohën na e kanë kthyer për të na sulmuar.

Mbulesën e bardhë disa neve na e bërën të zezë

Ushqimet janë rritur nga lakmia për t’u pasuruar

Terri e ka mbuluar e gjithë tokën se mungon drita

Për të gjithë njerëzit mjerim ishte jeta në këtë vit.

Lutemi për ditë me të mira dhe për pak dritë

Por çdo ditë qe po vie do vjen me keq se sot

E gjithë njerëzimi ka humbur rrugën e vlerave

Janë duke u lidh me mashtrimet e djallin të zi.

Ne do qëndrojmë të palëkundur për të ecur

Por hapat tan do mbesin të fshirë mbi këtë dhé

Po lëkunden themelet e gjithë tokës për njerëzimin

E qielli do ketë tundje e shkundje në ditët qe do vinë.

O njerëz qe keni etje për ditët e bardhësisë

Të lutemi tek i Madhi Zot për qetësi dhe paqe

Jemi duke jetuar në kohën kur qielli do errësohet

E toka do përpij fuqishëm hijet qe i ka përmbi.

Te kthehemi me shikim ne të gjithë ka dielli

Se dhe dielli do lind nga perëndimi një ditë

Do mbyllen portat për pendim të njerëzimit

Atëherë është shumë vonë të bëhemi të mirë.

Ne jetuam në mes mashtrimeve të mëdha këtë vit

Është koha t’i çelim sytë e të shikojmë me larg

Të besojmë në fuqinë e Atij qe na dhuron dritë

E mos të lidhim aleanca me vrasësit e njerëzimit.

Sa të padrejtë janë disa qe na ftojnë në shpëtim

Bëjnë padrejtësi në tokë e shumë besa çrregullim

Bukën e ndajnë në klasa e vdekjen japin dhuratë

Na ftojnë në paqe përditë e na falin vdekje në shtrat.

Disa të veshura me petkun e udhëheqjes së njerëzimit

Ca të tjerë më rroba të bardha e me duar të gjakosura

Na ftojnë neve në vallen qe të jetojmë pakë ditë më gjatë

Në kuzhinat e djallit po përgatitet vdekjen e njerëzimit.

E gjithë njerëzimi ka mbetur pa kokë shpëtimi

Atje në udhëheqje janë kokat e korbave të zi

Duart e shpëtimit për njerëzimin janë të lidhura

Varfëria e vrasjet do i rëndojnë ditët qo do i jetojmë.

Njerëzimi do jetë në kërkim të një koke te çlirimit

Do vinë ditët kur do kërkojmë vërtetë serish lirinë

E liria e gjithë njerëzimit do vie nga një kokë e ndritur

Do jemi në mjegull në ditët e brishta të quajtur ‘’paqe’’.

Unë ëndrrat i jetoj i lidhur me të vërtetën në tokë

Nuk kam ëndërruar kurrë më shumë se sa t’ ofron jeta

Kohën e kam dashur se kam ecur zbathur nëpër kohë

Por kam ruajtur të vërtetën e ditët e bukura të bardha.

Tani është koha të vishemi më helmetën mbrojtëse

Nuk ke fare mundësi o njeri të rrish në zonën e lirë

Por do jesh në dyluftim nëse do të mbijetosh në jetë

Është koha të ruajmë familjen e te sjellim paqe të vërtetë.

© RUDI BERISHA, 2022

smart

About Post Author