Rudina Papajani:Ai …


Rudina Papajani

 Ai e dashuronte marëzisht atë,

 lutej qē sytē e saj,

 të ishin zmerald i fshehur ,

në njē gjir deti të virgjêr,

 ai ja donte shpirtin e saj rebel,

 tek “luftonte” mes dallgëve dhe erēs.

 Kuptoi se netët pranē saj ,

 ishin zjarrmi dhe xixa të kuqe,

 qē kuvendojnē kaq ngrohtêsisht,

 dhe kur dimri fryn e gjëmon pērjashta

. Do të donte qē dielli dhe ylberi ,

 të banonin përherë në derën,

 ku futesh pa trokitur…

About Post Author