Sa bukur lulet nê bahçe!Gezim Bega


Gezim Bega

Lule të ç’do lloji mê zbukurojnè oborr,

vështroj në qoshe,pushoj ndonjè orë,

Ndihem si njè mbret nê stolin kur rri,

flladi më freskon,ndjej njé ëmbëlsi.

Mrekuullia e luleve mé bëjné merak,

era e parfumit më thotè nuk je plaké,

Mê bën nê qejf që dhe pak aty tè rri,

po më duket vetja sot si njê djal i ri.

Era ç’i trazoi nisi që të ikin ngadalê,

me hapa të lehta qëndroi lartè n’mal,

aroma e luleve mê la disa ëndërrime,

bashké me to,muzën e poezisè time.

Përjashta zogjtë,po luajnê e qeshin,

cicërimat e tyre,zbukuruan sheshin,

Duke u rrukullisur në barin e blerté,

nisin këngën e tyre si në një koncert.

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe duke buzëqeshur