Sa e ëmbël fjala grua-Sanie Tushi Rrokaj


SA E ËMBËL FJALA GRUA

Në vargje do gdhën imazhin tënd

Fjala grua thesar jete

Fjala jote fjalë e artë

Mbi oqeane e dete .

Je drita që vezullon

Me shkëlqim e dituri

Fjalë e ëmbël që mbush shpirtin

Dritë dielli në gjithësi .

Fjala grua fjalë e artë

Mos e ulni këtë fjalë

Me ca poste që kanë hedhur

Ca burra ..ca sharlatanë.

Shtoni dashurinë respektin

Për gjithë gratë nëpër botë

Mos i brengos shpirtin gruas

Gruaja është forcë e fortë

Gruaja lule lëndine

Sytë e saj plot shkëlqim

Dhurata më e ç’muar

Për jetën dhe shoqërinë.

Mbas një gruaje qëndron jeta

Respektoni fjalën nënë

Respektoni fjalën motër .

Dhe vajzën që kini bërë.

Brënda gruas qëndron drita

Qëndrojnë ylberet me ngjyra

Shpirti gruas është plot forcë

Është miliona dashurira

Mos urreni fjalën grua

Se ke grua edhe vetë

Me ca status të pavlera

Që nxirrni në iternet.

Gruaja është forcë e madhe

Ku ka shkëlqimin aq thellë

Ndaloni dhunën ndaj grave

Ti mbillni vetëm pranverë.

Hënë e plotë mes dhjetorit

Është ylber me shtat ngjyra

Sorkadhe –thëllëzë mali

Legjendë mbi errësira .

Nuk përflitet fjala grua

Kush nuk e di ç’do të thotë

Është dritë e gjithësisë

Është mrekullia në botë.

Mos i rrukullisni statuset

që të ulin fjalën.. GRUA ..

FJALA GRUA ËSHTË HYJNORE

Është si hëna e ndriçuar .

E drejta e autorit ..