Sa larg na çojnë mendimet !Laureta Malaj


Laureta Malaj

Sa lehtë mendimet bredhin hapur

si zogj të lirë, hapësirë kërkojnë.

Mes ëndrrash ku me gojë nuk flasin

kërkojnë krahë, të fluturojnë .

Si lumenjtë që vijnë furishëm

dhe përplasen pa ndalesë .

Ashtu vijnë kaq shumë mendime

dhe kërkon që të kenë shpresë .

Eh sa lehtë ,sa lirshëm bredhin

nga një cep në botën mbarë .

Dhe lëshojnë një hije drite

por prapë ngelemi udhëtarë.

Ato na çojnë përtej kufirit

ku gjithmonë rreh zemra jonë .

Si një kopsht plotë me lule

që gjithmonë lëshon aromë !