Sabit Alidema-Ikona Shqiptare Nexhmije Pagarusha


Ikona Shqiptare

Pyetje për Nexhmije Pagarushën bilbilin e Kosovës.

Ku Qëndron kuptimi i jetës JUAJ.Mbështeje pronësia intelektuale.Shërbimet e Medias dhe Privatësia

për krijimin për të mbrojtur informacionin tuaj dhe ju lejon të zgjidhni atë që po bëni.

Me zgjidhjen e jua si këngëtare.Mes dy shekujve ?

Ikona Shqiptare a mund të identifikoni shërbime të caktuara. për t’ju parë së bashku

për të mbrojtur privatësinë tuaj, mbledhur vetëm të dhënatnevojiten për të përmirësuar

përvojën kur mbledh të dhëna ?,

Unë besoi se importante që ju te dini nuk ka pasur.

Cila llogaria personale që përdore për të hyrë në shërbimet Musikës ?

Nexhmije Pagarusha, zotri Sabit .Shumë shkurt po ju përgjigjem.Por mbeta pa ju sherbye me asgjë send.

Aplikacionin TV Informacioni.Ruan në lidhje me disponim kështu që ne nuk mund të sinkronizojmë ?

Dëgjimin dhe shikimin në të gjitha pajisjet të mbështetura në këngët e mija.

Këndova në gjuhën shqiptare .Nga fjalët e origjinës pellazge,nuk ka emër dhimbja dhe as mbiemër

dëshpërimi për nivelin e poshtëm të dijes dhe ftohtësinë e zemrës sime mbledha të dhëna në lidhje

me përdorimet e mia për siguri kur identifikohet në shërbime të tilla.

Kam krijuar për të mbrojtur informacionin dhe ju lejon të zgjidhni atë që po ndigjoni

nga zëri im edhe për diasporën shqiptare.

Kam kënduar me zërin tim .Për ti knaqur popullin tim.I kam dashur me shpirët

Edhe kam kënduar me zemër…E gjithmonë me pëmbajtje…Me përsonifikime të mbyllura.

Koha na diktone kështu.Një talenëte që ju thoni krijuesit me një sensibilitet të pastër, të riut me ambicie të shëndoshë.

Unë isha dëshmuar me krijimet,që këndoja në orët e shumta e herëpashershme në shtynte

ti interpertnin edhe vajzat e reja,shumta e kangë mbetën në interpërtimin e gjeneratave të reja.

Vetëm pas shumë vitesh ,shumë kengëtarë mund të këndojnë talentin krijimet e mia të përmbledhura

një numër shumë me një bagazh shumë të madhë.

Mbaj mend më vitet ’60 me Shoqatën e Arteve Kulturore “Shota”,

Unë isha në turne me shfaqjet nëpër Evropë dhe botë.

Shkova në Amerikë dhe në Lindjen e Mesme.

Kështu u bëra më popullore edhe jashtë kufijve të Kosovës.

Bashkëpunova edhe me këngëtarët nga Shqipëria.

Repertori im u bë gjithnjë e më i përhapur si dhe më i vështirë të thuash ku qëndronte qendra

e këndimit tim…kam kënduar këngë argëtuese, këngë origjinale, popullore.

Unë isha opera ariash,.Zëri i shquar dhe lëvizjet e mija shumë të hijshme

më thonin këngëtare e re.

Sukseset e para ndërkombëtare vijuan gjithashtu gjithandej më thirnin artiste përballë realitetit

jetës sime dhe Bilbili i Kosovës/

Ndoshta doni të dini lindjen time u linda më 7 maj të vitit 1933 në fshatin Pagarushë të Malishevës.

Sabit Alidema

About Post Author