Sabit Alidema-Kosharja  e  Lirisë


Sabit Alidema

  · 

KOSHARJA E LIRISË

T’i dërgova djemtë në luftë

për liri

disa ranë dëshmorë

si të bienin në gjumë

në gjiun

e tokes sonë

Mbi ta pikat e shiut

u përzien

me pikat e kuqe të gjakut

dhe tani rrjedhin

nëpër të gjithë

lumejt e Kosovës

Kosharja ruan

hapat e fëmijëve në jetë

dhe shkëlqimin

e buzëqeshjes së tyre

në qiellin e lirisë

Në kujtim të Koshares

nënat lotë derdhin

fëmijët krenohen

nuset e ruajnë

si pajen në arkë

NJË GRUSHT DHÈ

Jam andej

kosovar

kurse

tani parisien

Paris

qytet i dritave

ku një grusht dhéu

i Kosovës

peshon

se e gjithë

Kulla e Ajfelit

Paris i revulucionit

metropol boteror i luksit

i artit e novator

parajsë e gjallë mbi tokë

Ky grusht dhé

nga vendlindja ime

më zgjon atë revulucion

të parajsës sime