Sabit Alidema:amblema e dikurshme 


Amblema e dikurshme

Që ndryshon ngjyrën

sipas mjedisit

me trup shumë të gjatë

me kokën shumë të lëvizshme

ky është një lloj

mendimi i imi

pa e menduar

kopje idesh të mia

Me sy të dalë e me krahë të hollë

me të cilët duke fërkuar bën një zhurmë

Ka zemër të mirë ka mëshirë

keqardhje për këdo pa priashtim

Nuk e ndan të mirin nga i ligu

Rrinte pa folur asnjë fjalë

rrinte i heshtur

I errët e i vranjtur i ngrysur në fytyrë

E ruaj përgjithmonë në mendje

e në zemër e mbaj të pa prekur

a të pandryshuar në një vend

lëviz shpejt sa andej kendej

Njeri që stë lë rehat

të ngacmon vazhdimisht

Erë e ftohtë e thatë

E fortë që fryn nga veru

Që ruan shumë nderin,

që është i ndershëm

që gëzon një emër të mirë miqësi

E bardhë dhe e hollë q’ri me vlerë

Çdo natë, përnatë

Të vret natën e të qan ditën

Ekonomi natyrale

ekonomi zakonisht fshatare

që prodhojnë gjithçka

për nevojat vjetore

Ekonomia nuk egziston

është dëshprime i rënd

të mira e të kqia

qe është një lajthitje

kjo është natyra

e shkrimit tim

shkrimtarin e kam

për zemër për të mirë

e për të keqë

të zgjitdhet në selit

të ndryshme familjare

kjo është një realitet

I reakconit shqiptar

Zhgnim e pa imazh

Ndryshon nga nata në ditë

Mendohet në personat real

Ka tru shperlarje

të gjuhës në gjuhën

Shqiptare

Pyes, po

Jo, apo

të mesme

Dilni nga emacipimi

Te shiqoni në botën

pertej artit

me asgj politike

Veprat artikulturore

janë të vlersuara

duhet të jemë korekt

duam të rrimë fjalës

Ne mirremi vesh

Të kërkojmë rregullat

Kjo është një raport

është eksra juridike

sabit alidema, 

About Post Author