Sabit Alidema:Bijët çlirimtar


Sabit Alidema

Bijët çlirimtar

Jemi në tokën

E të parëve tonë

mos ikni nga Atdheu

nga kjo tokë stërgjyshore

mbetën arat pa lëvruar

Ngrehuni nga varri

o trima që derdhet gjakun

për këtë tokë,

Popull e atdhe

dhe tregojini ketyre

partive politike,

se ku e kanë vendin.

O popull mos fli gjum,

por ngreu dhe hidhi

në kosh të pldhrave

keta bastarde

E ca parti politike,

që po të shkelin gjakun

që ke derdhur

në ate Lufte Çlirimtare.

Po ju luftëtarët

e Ushtrisë Çlirimtare

e shoke idealesh

te Adem Jashari

pse heshtni?

Po ju o popull

qe u ushqyet

bukë e pa bukë

gjate asaj lufte madhore,

perse nuk ngriheni

kundër ketyre partiave

që po u transformojnë historinë

duke shkelur

mbi gjakun e bijve tuaj.

“O Faik e Fanol

Ti i madhi i “Lahutës Malësisë”

E i madhi “Bakti e bujqësi”

Ju u drejtuat me duar

drejt qiellit”.

Ju luftetarë çlirimtarë

Në luftë nuk ngritet

duart nga qielli si ca

prej tyre

Që u shprehën

“Shyqyr o zot që solle

NATO e na çlirove”,

Ju me pushke ne dorë

çliruat atdheun tonë.

Mbrojeni ate liri

qe fituat me gjakun

e atyre trimave liridashes.

Ngrehuni pa frike,

ashtu si rrezikuat

ne ate lufte çlirimtare.

Mos u trembni para UDB-s

Serb te Beogradit.

S.A. MADRIT 2015