Sabit Alidema:Nuk përputhet rezultati…


Sabit Alidema

Nuk përputhet rezulltati.Për të gjithë ata që besojnë

Analizë e thell e mire

S’mund i bën gjë

Nuk perputhet rezultati

Jam shumë i shqetësues

Shum vështir për gjëra të kerkuara

Peranalitetet më të këruara

Që sdua të shkoj më lart

Se e ka lojen e humbur

Ky është gjë pa karakter

Burri nuk flet me hamendje

Kjo është një lojë e thjesht

Si ta gjuani me copa balte

Me këto fjalë transmetuese

E hedh si lojë taktike

Kjo është një punë

Që e karaktizon në vet veti

Një prezantim të fuqishme

Të pandalshme me një analize

Të veqant si mafioze

Drejtues shqiptare

Ti i bajmë ti nohim

Ndërkomtarët shqiptar

Më lejoni ta sqaroj këte

Që të shtyj me një perjot

Shumë të afërt

Se do të shkon metamorfozë

Shumë studjues me menquri

Kam një shqetësim të madh

Që po ballafaqohemi

Me shpresë do të jetë

Një ngjarje shprese

Është pak e quditësme

Paraprinte disa pytjeve

Të mendimeve të mija

Janë disa porosi të institcioneve

Të çertifikimit të subjekteve

Të quditëpshme të vazhduesme

Nuk di që ishte ndonjë

Vendim marrje të situates

Të trasparencës pa sqaruar

Me vulnetin e palëve

Ky process ishte në përmasa

Individuale të quajë

Me një teren të përballej

Të uzurpoj emrin

Për të gjetur zgjidhje

Të përbashkët munges çartësije

Me këtë kënd vështrim

Ka komuditetin e madh

Ka shumë elemente

Shoqrorë të trajtohet

Se çfar roli luan

Në rrethin shoqëror

Siluet fillim deri në fund

Fund e krye tërësisht

Që vargjet veçohen

Njëra nga tjetra

Vargjet veçohen

Dhe plotësojnë

Njëta tjetrën

Pak a shumë

Qante a sqante

A sot a kurrë

Bën a sban

Do të vijë ajo ditë

janar 2022

About Post Author