Salvatore Quasimodo-Kokën ke përkulur dhe më shikon-Shqipëroi A. Dajlanaj


Alba Dajlanaj

  · 

Kokën ke përkulur dhe më shikon

fustani yt është i bardhë,

dhe një gjoks shpërthen prej dantellës

lëshuar mbi supin e majtë.

Më pushton drita, dridhet,

dhe prek krahët e tu zbuluar.

Të shoh përsëri,

thoshe fjalë të mbyllura e të shpejta

që preknin zemrën me peshën e një jete

që e dija të mbyllur.

E thellë rruga

ku shkiste era

atyre netëve të marsit,

dhe na zgjonte të paditur

si herën e parë.

– Salvatore Quasimodo –

Shqipëroi A. Dajlanaj

About Post Author