Sami ARIFI-Si mund të përkrahet shteti kriminal serb duke kërkuar alternativë nga Kosova në dialog?!…


Shkruar nga Sami ARIFI
Si mund të përkrahet shteti kriminal serb duke kërkuar alternativë nga Kosova në dialog?!…

Shkruan: Sami ARIFI

Kërkesa e qeverisë serbe, bërë KFORIT për rikthimin e më se 1000 forvave usharako-policore në Kovovë do të ngritë një revoltë gjithëpolullore shqiptare, po edhe përgatitje për luftë, për t’i ndërgjegjsiar të gjithë ata që nuk po e kuptojnë, se, zvarritja ndaj lirisë së plot të vendit tonë, do të thotë luftë për popullin shqiptar ndaj të gjithë atyre që tentojnë edhe më të bëjnë vendin copa-copa duke i dhënë armikut tonë Serbisë ledhatime për ta bindë të largohet nga Rusia kur dihet se serbët ishin, janë dhe do të mbesin me Rusinë dhe politikën e tyre kriminale…

-Qeveria e RK-së duhet ta përdorë forcën që, që e përcakton ligji, është obligim kushtetues, për qarkullim të lirë të njerëzve dhe mallrave për t‘i heqë barikadat…

-Qeveria e RK-e ka obligim ligjor që pronarët e barikaduesëve (pronarët e kamionëve) t‘i merrë në përgjegjësi, përmes prokurorëve që paguhen për këtë çështje, dhe kamionët e tyre të konfiskohen nga policia e Kosovës…

-Prokuroria e RK-së e ka obligim kushtetus ndaj ca deputetëve të RK-së të cilët theksuan në PRK-së që të lirohet krimineli serb që hedhi zjarr, duke e plagosur një polic, mbi policinë e RK-së, e cila polici ruante rendin dhe sigurinë e vendit…ata deputet kanë ndërhyrë në institucioninë e pavarur të drejtësisë duke marrë në mbrojtje kriminelin serb….

-Qeveritë e RK-së u rrëzuan katër herë për shkak të dialogut me Serbinë nga presioni ndërkombëtar, ndërsa asnjë qeveri e Serbisë gjerë më tani nuk është rrëzuar prej presionit ndërkombëtar nga dialogu me Kosovën edhe se dihet që serbia është mbetje kriminale e klyshëve të kasapit të Ballkanit Millosheviqit, çka do të thotë kjo se presioni ndërkombëtar ishte vetëm ndaj qeverisë sonë e asnjëher ndaj qeverisë kriminale serbe, prandaj edhe ndërkombëtarëve duhet t‘ju thuhet mjaft më se nuk mund të vazhoni kështu në dëm të një vendi siç është Kosova që është në favor të demokracisë dhe në kundërshtim të ndikimit rus…

-Duhet ta kuptojnë edhe miqtë dhe armiqtë se nuk do të lejojmë coptëzimin e vendit tonë „kinse“ për ta penguar Serbinë mos të jetë me Rusinë…RK-së ishte dhe mbetet kundër ndikimit rus në Ballkanin Perëndimor, prandaj vendi ynë duhet të shpërblehet, përndryshe populli ynë do të hedhet në rrebelim deri te lufta për lirinë dhe demokracinë e vendit, çdo humbje e Kosovës, dhe fitore e Serbisë, do të jetë shtrirje e ndikimit të politikës ruse…, çdo fitore e shtetit Kosovës pa mbrendinë në këtë shtet nga Serbisë është fitore e SHBA-ve dhe e BE-së, prandaj, përfaqësuesi i SHBA-ve duhet të kërkoj alternativë për ta sjellë Serbinë në rrugë demokratike, nuk duhet të kërkoj alternativë te udhëheqja e RK-së nga se RK-së është projekt i qeverive të mëparshme të SHBA-ve të ndihmuara nga vendet e BE-së.

RK-së ishte dhe mbetet kundër ndikimit rus në Ballkanin Perëndimor, prandaj vendi ynë duhet të shpërblehet, përndryshe populli ynë do të hedhet në rrebelim deri te lufta për lirinë dhe demokracinë e vendit, çdo humbje e Kosovës, dhe fitore e Serbisë, do të jetë shtrirje e ndikimit të politikës ruse…, çdo fitore e shtetit Kosovës pa mbrendinë në këtë shtet nga Serbisë është fitore e SHBA-ve dhe e BE-së, prandaj, përfaqësuesi i SHBA-ve duhet të kërkoj alternativë për ta sjellë Serbinë në rrugë demokratike, nuk duhet të kërkoj alternativë te udhëheqja e RK-së nga se RK-së është projekt i qeverive të mëparshme të SHBA-ve të ndihmuara nga vendet e BE-së.

About Post Author