Sami Arifi:Çudi dhe absurditet në parlamentin serb, në atë shqiptar, dhe në atë të RK-së!…


Shkruar nga Sami ARIFI
Çudi dhe absurditet në parlamentin serb, në atë shqiptar, dhe në atë të RK-së!…

Shkruan: Sami ARIFI

Çudi dhe aburditet i të gjitha palëve!…

Në palanentin serb kacafytje fizike në mes opozitës dhe pozitë kush më shumë po ngul këmbë me i riokupu trojet e huaja, në këtë rast të Kosovës, derisa parlamentarë shqiptar ata nga pozita me këmbëngulje ishin në mosdënimin e gjenocidit në Srebrenicë të bërë nga shteti serb, që, opopzita e kishte inicuar në parlamentin shqiptar, kurse në PKK-së opozita së bashku me Serbinë duke iu imponuar edhe ndërkombëtarëve, ngul këmbë kundër mazhurancës për formimin e të ashtëquajturit „Asociacion i Komunave serbe“ që në një kohë jo të gjatë, ky asociacion, nënkupton dhënien e territoreve të vete shtetit të huaj, Serbisë, çudi dhe absurditet i të gjitha palëve të çoroditura…

-Në parlamentin serb kacafytje në mes pozitës dhe opozitës si duhet vepruar për t‘i ripushtuar trojet e huaja, në këtë rast të Kosovës, që më parë i kishin të okupuara, theshtë kjo kacafytje për të mos ndryshuar qëndrim asses qëndrim për riokupim, çudi dhe aburditet i kohës!…

-Pozita shqiptare këmbëngulse në parlamentin shqiptar për të mos dënuar gjenocidin nga e bërë nga Serbia në Srebrenicë, të inicuat nga opozita për ta dënuar PSH-së, kjo nënkupton për të mos dënuar gjenocidin e makinerisë serbe edhe në Kosovë, çudi dhe absurditet i kohës!…

-Ndërsa në PRK-së opozita duke menduar për ta rrëzuar qeverinë e tanishme për të marrë pushtetin, jo për të forcuar shtetin, përmes asociacionin del pothuajse me kërkesa në kuptimin e njejtë që ka Serbia, madje, duke iu imponuar edhe faktorit ndërkombëtar kërkesen e tillë sit ë drejtë për asociacion për të ashtëquajturin „Asociaciomi i Komunave serbe” në Kosovë, përkundër rezistencës që bën pozita brenda në parlamenti dhe jashtë PRK-së në mosformimin e asociacionit të cekur më parë, madje përtej çudisë dhe absurditetit të kohës!…