Sami Arifi:Ditëlindja e Amerikës!


Shkruar nga Sami ARIFI

Ditëlindja e Amerikës!

Shkruan: Sami Arifi

Në ditën e sotme 4 korrik,

festë ka shteti i ynë mik!

I jep Botës gëzim dhe shpresë,

demokracinë s’lejon të vdes…

Me veprimin e madhështinë,

mbjellë te popujt guximpër lirinë!

Ndër popujt shemb tiraninë,

u hapë rrugë për pavarësinë…

N’ditë vështira kur u derdh gjak,

Amerika bëri hap!

E nxiti Botën mbarë,

gjakatarin për ta ndalë…

Populli ynë dje sot e n’çdo mot,

ka mikun e madh që i del zot!

Për ne rrita e popullit shqipës,

është Ditëlindja e Amerikës…

About Post Author