Sami Arifi:Mallëngjimi dhe joshësia…


Mallëngjimi dhe joshësia…

Shkruan: Sami Arifi

Madhështitë e bukuritë janë një botëkuptim,

n’çdo hapësirë n’shpirt t’njerëzisë ndjejnë njëpërcaktim!

Madhështitën e sjellë mbrendiame mallëngjim t’paparë,

bukuritë joshin njerëzinë aty për t’ardhë!

Femërat posedojnë bukuritë që ofrojnë joshësi,

Meshkujt posedojnë madhështitë me ndjenjë krenari!

Mallëngjimi dhe joshësia janë për dy gjinitë,

nga ndjenja e fuqishme n’jetë i kanë kënaqësitë…

N’vargje t’shkruara për gjindëshmërinë,

vepra n’filozofinë e Kantit qartësonë bukurinë…

“Mbi të bukurën dhe të madhërishmen”,

njerëzisë i sjellinë mirësinë,

jeta vazhdon gjerë në “ndërrim”;

dhe shpirti shkonë n’përjetësi…

Rrugë e fuqisë ndjenjave nga e tërë njerëzia,

gjithmonë është mallëngjimi dhe joshësia…

About Post Author