Sami Arifi:N’popull kurrë s’vdes trimëria…


Shkruar nga Sami ARIFI

N’popull kurrë s’vdes trimëria…

(Kushtuar demonstratave të 11 marsit të vitit 1981 dhe

shënimit të përvjetorëve tjerë deri në ditën e çlirimit)

U ringjall frumë e t’parëve,

t’prindërve tanë t’baballarëve!

Fëmijët e tyre për drejtësi,

hapën rrugën për liri!…

Nga rinia studentore,

zgjim n’popull ishte prore!

Për t’vuar barazi,

populli ynë që t’gëzoi liri!

U alarmuar bota mbarë,

për ca procese që kanë për t’ardhë!

Për t’i thyer dyert e territ,

për ti hapur dritën ylberit!

U skuq toka ndriçoi qielli,

zgjim kombëtar për rini!

Nismë e mirë për t’humbur tradhëtari,

për t’gëzuar liri shqiptari!…

Erdhi dita e çlirimtarit,

për t’i thënë jo okupatorit…

N’këtë tokë gjaku ku kishte ra,

lulëkuqet çelin hiç pa nda…

U vadit me gjak liria,

n’popull kurrë s’vdes trimëria…

About Post Author