Sami Arifi:Për inati të vëllezërisë çojnë ujtë në mulli të Serbisë!…


Shkruar nga Sami ARIFI

Për inati të vëllezërisë çojnë ujtë në mulli të Serbisë!…

Shkruan: Sami ARIFI

Pavarësisht prej përcaktimeve politike apo pozicionimit të këtyre partive në RK-së, pozitë dhe opozitë, kërkohet domosdoshmëri e veprimeve të drejta të përbashkëta dhe të shpejta për fuqizimin e shtetit të RK-së…përballë rrezikut që i kanoset vendi tonë nga Serbia dhe aleatët e saj tradicional…

-Është për tu quditur se si ca politikaj, ish-politikaj, ca të vetëquqtur analistë, madje edhe ca ish-politikaj të vetëshpallur si analistë dëgjohen duke thënë në debate televizive se: “Qeveria e RK-së nuk donë zgjidhje me Serbinë”…

-Madje këta të cekur më parë harrojnë se Serbia është ajo që nuk donë normalizim me RK-së, madje shteti serb donë pasiguri dhe destabilizim, jo vetëm në RK-së, por edhe në tërë Ballkanin Perëndimor…që ishte dhe është aleat i federatës ruse…

-Serbia me popullatën serbe që ka në RK-së madje më pak se 5%, jo vetëm që i gëzojnë të gjitha të drejtat pakicat, e në veçanti pakica serbe, karshi popullatës shumicë (shqiptare) në RK-së, por ky minoritet serbë përmes privilegjeve të pazareve të ndryshme politike janë me të drejta mbi popullatën shumicë shqiptare në Rk-së…

-Serbia madje kërkon mbajtjen e zgjedhjeve në territorin e RK-së me organizimet dhe komisionerët e saj (me organizimet dhe komisionerët e shtetit serb)…gjë kjo që nuk ndodhë në asnjë vend të shteteve demokratike. Këto veprime cenojnë sovranitetin nga brenda të RK-së…

-Për çështje të cenimit shtetit tonë të brendëshëm në forma të ndryshme përmes provokimeve që bën shteti serb së fundi përmes zgjedhjeve, për çështje territoriale të RK-së të kundërshtohet Serbia me aleatët e saj si trup i përbashkët i parisë së vendit tonë…së bashku me miqtë tanë tradicional si SHBA-të, RF të Gjermanisë dhe me miqtë tjerë…

-Gjeneratat nëpër kohë të flijuara për çështjen madhore kombëtare deri te lufta çlirimtare bijtë e bijatë e tyre nuk do të lejojnë t’i bëhet dëm vendit tonë nga lakmitarët për pushtet që për inat të vëllezërisë të çojnë ujtë, në këto ditë të vështira, në mulli të Serbisë…

About Post Author