Sami Arifi:S’hezitojnë shkjaun prapë ta bijnë n’ pushtet!…


Shkruan: Sami Arifi

Mos i falëndero ish-mbetjet që prapë janë t‘dështuar,

me punën tuaj që bëre aq t’përkushtuar!

E ç‘vlerson vehtën dhe t’kaluarën e familjes tuaj,

me ca njerëz që thirresh n’falënderime që;

për popull ishin t’ huaj!

E iriton popullin se;

ca n’ të kaluarën ishin dhunues,

askush s‘ta çmon punën me ca që ishin përvëlues!

 Me emrat e cave popullit i sjellë hidhërime,

Veç për kushtimi i juajn‘vepër sjellë shumë gëzime!

Kurrë mos madhëro ti edhe shërbëtorin e huaj,

se s‘bëri asnjëherë ugar për atdheun tuaj!

Jo as hajdutët që vjedhin shtëinë e vet,

Mos i falëndero se popullit i bën termet!

Ata janëperfids‘kanëmarre fare në fytyrën e vetë,

s’hezitojnë shkjaun prapë ta bijnën’pushtet!…