Sanie Rrokaj:Në zemrën e diellit


( Kushtuar pavarsisë së

Kosovës 17 .02 2023.)

Nëpër perden e kaltër

Të diellit.

Një zog më fton në cicërimë.

Të lundroj në zemër të diellit.

Dhe endës ti dhuroj.

Agim .

Ndizet zogu bukur me hore.

Dhe pendet i flakërojnë.

Ylber .

Sikur nga sqepi pikon tingull

Atdhe

Dielli plot me zhgaba nëpër

erë .

Pse më rrëmben zemrën

Zogu i bukur?

Dhe kështu me flatra ke një jetë

Që më shkruan në zemër

Një flutur

Që fluturon nëpër qiell

Te retë .

Atdheu im me zogj e me lule

Reflektet e ngjyrave mledh

E në Kosovën martire i ulë

Si sylinjorë mjalti i derdh .

Sepse Kosova një vargmal

Hyjnor

I dha botës maksim lirie

Dhe kur foshnjat i bëri terror

E bijë e bija vigon

Lirie .

Kosovë o kushërira e diellit

E Atdheu një qiell i qartë

Botës i jep mesazhe të qiellit

Që burojnë himnin flamurit

Të artë .

Lule në ballin e bukur ti je

Të këtij dheu më i lashtë

Në tokë

Gjithë duftin e diellit ti ke

Mesazh lirie në botë .