Seanca e UFO-ve: 400 raste mbeten “të paidentifikuara”


UAP-të janë pranuar zyrtarisht, por ne ende nuk e dimë se çfarë janë. Kredia e imazhit: Marina e SHBA

Seanca e parë e Kongresit për UFO-t në 50 vjet ofroi transparencë më të madhe, por asnjë provë konkrete për alienët.

Kryesuar nga Rep. Adam Schiff nga Kalifornia, seanca dëgjimore u zhvillua dje përpara nënkomitetit të Komitetit të Inteligjencës të Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA për kundërterrorizmin, kundërzbulimin dhe kundërpërhapjen.

“Për një kohë të gjatë, stigma e lidhur me UAP-të ka penguar analizën e mirë të inteligjencës. Pilotët shmangnin raportimin ose u tallën kur bënin,” tha Rep. Andre Carson.

“Zyrtarët e DOD-së e zhvendosën çështjen në dhomën e pasme ose e fshinë plotësisht nën qilim, nga frika e një komuniteti skeptik të sigurisë kombëtare.”

“Sot, ne e dimë më mirë. UAP-të janë të pashpjegueshme, është e vërtetë. Por ato janë reale. Ata duhet të hetohen. Dhe çdo kërcënim që paraqesin duhet të zbutet.”

Gjatë seancës, zyrtarët e Pentagonit pranuan se numri i objekteve vërtet të paidentifikuara të raportuara nga pilotët dhe anëtarët e shërbimit tani ishte rritur në 400.

Duket sikur përpjekjet për të hequr stigmën që lidhet me raportimin e pamjeve të tilla kanë qenë të paktën pjesërisht të suksesshme, siç kanë qenë përpjekjet për të përmirësuar transparencën e përgjithshme.

“Mesazhi tani është i qartë. Nëse shihni diçka, duhet ta raportoni dhe mesazhi është marrë,” tha Zëvendës Drejtori i Inteligjencës Detare Scott Bray.

“Në fakt, kohët e fundit, mora një telefonatë nga një aviator i lartë detar me mbi 2000 orë fluturimi. Ai më thirri personalisht nga linja e fluturimit pas uljes për të folur për një takim që sapo kishte përjetuar.”

Në përgjithësi, seanca ishte e mirëpritur, megjithatë ajo përfaqëson vetëm një hap të vetëm përgjatë rrugës për të arritur me të vërtetë në fund të fenomenit të UFO-ve dhe për të përcaktuar një herë e mirë se cilat janë këto objekte, nga vijnë dhe nëse janë apo jo. paraqesin një kërcënim.

About Post Author