Seç u ngrita sot-Vilson Mersinllari


Seç u ngrita sot,u ngrita si i marrë

nga një ëndërr e frikshme e të trembur.

sikur poezinë,ju njerëz ma kishit vrarë

në koshin e plehrave ma kishit hedhur.

Sikur ma kishit vrarë ju o hijena

o ju vraftë mu në kokët Perëndia

po ,po ju,sikur ma kishit vrarë

si ata që dikur,më vranë ëndrrat e mia.

Sikur ma kishit vrarë,ju o politikanë

që sa futët këmbët të gjithë në politikë

i ratë gllabëruat,pothuajse tërë dynjanë

dhe për këtë popull s’menduat asnjë çikë.

Sikur ma kishit vrarë ju-o trafikantë

kur poezia ime,tek ju kishte ardhë

ku ju bënit pazare,si ato monstrat

ku të trafikonit,”Mishin e Bardhë”.

Sikur ma kishit vrarë ju thashethemexhinj

ju që nuk lini njeri pa përgojuar

vetëm qani hallet e njerëzve të tjerë

sikur hallet tuaja i kini mbaruar.

Por -Poezia-ime shpëtoi për bukuri

nga disa njerëz të dashur dhe të qetë

ku poezinë ata e duan dhe adhurojnë

ku poezia për ta është dritë dhe jetë.