“Sekretet e kalorësve templarë”: “Kalorësit e Gjon Pagëzorit”.Gjon është një titull që do të thotë:”Ai i Fuqisë dhe Urtësisë Gnostik”


Gëzim Llojdia

1.

Shpejt pasi Klorësit Templarët themeluan rendin e tyre në Tokën e Shenjtë në vitin 1118 pas Krishtit, ata u asimiluan në një traditë dhe prejardhje shumë të lashtë gnostike të njohur si Kisha Johannite, e cila ishte themeluar nga Shën Gjon Pagëzori më shumë se një mijë vjet më parë. Patriarku qeverisës i kësaj tradite të lashtë kur u formua për herë të parë Rendi i Templarëve ishte Teokleti,shkruan: Mark Amaru Pinkham .

2.

Johanitët dhe Shën Gjon Pagëzori

Theoclete u takua me mjeshtrin e parë Templar, Hughes de Payens dhe më pas i kaloi atij mantelin e autoritetit të tij Johannite. Hughes de Payens u bë kështu Gjoni # 70 në një rresht të gjatë Johannites gnostikë (“Johns”) që kishte filluar me Gjon Pagëzorin dhe përfshinte: Jezusin, Gjon Apostullin dhe Maria Magdalena. Gjoni nuk ishte thjesht një emër, por edhe një titull i nderuar që do të thotë «Ai i Fuqisë dhe Urtësisë Gnostike». Ishtë e lidhur me Sanskrit Jnana (shqiptohet Yana), që do të thotë “Gnosis”.

BaldëinII duke u dhënë vendndodhjen e Tempullit të Salomonit Hugues de Payns dhe Gaudefroy de Saint-Homer. Personi i katërt është Ëarmund, Patriarku i Jeruzalemit. ( Domain Publik )

Blerja e Kishës Johannite nga Kalorësit Templarë u aludua më vonë Zbuluar nga ezoterika e shekullit XIX Madam Blavatsky. Ndërsa pretendonte se e kishte mësuar atë nga të dhënat e lashta Kabbalistic, Blavatsky deklaroi:

“Versioni i vërtetë i historisë së Jezusit dhe krishterimit të hershëm gjoja u dha Hughes de Payens, nga Grand-Pontiff i Urdhrit të tempullit [sekti Johannite], me emrin Theoclete, pas së cilës u mësua nga disa kalorës në Palestina, nga anëtarët më të lartë dhe më intelektualë të sektit St. John, të cilët u iniciuan në misteret e saj. Liria e mendimit intelektual dhe rivendosja e një feje [gnostike] universale ishte objekti i tyre i fshehtë. Të betuar në zotimin e bindjes, varfërisë dhe dëlirësisë, ata ishin në fillim Kalorësit e vërtetë të Gjon Pagëzorit, në shkretëtirë dhe duke jetuar me mjaltë të egër dhe karkaleca. E tillë është tradita dhe versioni i vërtetë kabalistik ”.

Shën Gjon Pagëzori në shkretëtirë ( )

Historia e Blavatsky ishte jehonë e autoritetit jo më të vogël se Papa Pius IX, papa i shekullit të nëntëmbëdhjetë, i cili bëri një deklaratë publike në lidhje me templarët dhe fillimin e “herezisë” johanite në Alokimin e tij të Pio Nono kundër Masonëve të Lirë:

“Johannitët i përshkruan Shën Gjonit themelin e Kishës së tyre të Fshehtë dhe Papa të Madh të Sektit morën titullin e Krishtit, të Vajosurit ose të Shenjtëruarve dhe pretenduan se kishin pasuar njëri-tjetrin nga Shën Gjoni me një vazhdimësi të pandërprerë të fuqive Papnore. Ai që, në periudhën e themelimit të Urdhrit të tempullit, pretendoi këto privilegje imagjinare u quajt Theoclete; ai e njihte Hughes de Payens, ai e nisi atë në Misteret dhe shpresat e kishës së tij të shtirur; ai e joshi atë nga nocionet e Priftërisë Sovrane dhe Mbretërisë Supreme dhe më në fund e caktoi atë si pasardhësin e tij. ”

3.

Dy doktrina

Atëherë Urdhri i Kalorësve të Tempullit ishte në fillimin e tij kushtuar kauzës së kundërshtimit të Tiarës së Romës dhe kurorës së Mbretërve dhe Apostoliti i Gnosticizmit Kabbalistic u ishte dhënë shefave të tij. Për Shën Gjonin ishte Ati i Gnostikëve.

“Templarët, si të gjithë urdhrat dhe shoqatat e tjera sekrete, kishin dy doktrina, njëra e fshehur dhe e rezervuar për Mjeshtrat, e cila ishte Johannism; publiku tjetër, i cili ishte Katolik Romak. Kështu ata i mashtruan kundërshtarët të cilët kërkuan t’i zëvendësonin “.

Njoftimi i Papa Piut e bëri të qartë se Kisha kishte qenë në dijeni të ekzistencës së Johannites për shumë shekuj. Templarët e hershëm ishin gjithashtu të vetëdijshëm se Vatikani dinte për ekzistencën e tyre; Spiunët e Vatikanit gjithnjë ishin duke mbushur Lindjen e Mesme.

Ata u përpoqën – megjithëse pa sukses – për të mbajtur të fshehur lidhjen e tyre Johannite duke kufizuar hyrjen në Misteret Johannite vetëm në rrethin e brendshëm të hierarkisë Templarë. Ndërkohë, templarët e gradave më të ulëta mbetën kryesisht katolikë në bindjet e tyre. Eliphas Levi shpjegon:

“Prirjet dhe parimet e Rendit [Templar] ishin të mbështjellura me një mister të thellë dhe ai nga jashtë shpallte ortodoksinë më të përsosur. Vetëm Shefat e dinin qëllimin e Urdhrit; subalternet i ndoqën ata pa mosbesim. “

Ndërsa përpiqeshin të mbanin velin e fshehtësisë së tyre të tërhequr fort, elita Templarë organizoi rendin e tyre në një rregullim koncentrik – të përbërë nga qarqe të jashtme dhe të brendshme të iniciuesve. Hierarkia Johanite përbënte tre qarqet e brendshme, ndërsa pjesa tjetër e kalorësve zuri shtatë qarqet e jashtme. Sipas Jean Robin, një tjetër okultist francez me reputacion të lartë, vetëm ata templarë të përparuar të tre qarqeve të brendshme ishin të vetëdijshëm për praktikat gnostike të Rendit. Ai thotë: «Urdhri i Tempullit ishte me të vërtetë i përbërë nga shtatë qarqe ‘të jashtëm’ kushtuar mistereve të vogla dhe nga tre qarqe ‘të brendshëm’ që korrespondojnë me fillimin e mistereve të mëdha.”

4.

Mësimet Heretike Johanite

Pas marrjes së prejardhjes Johannite, Hughes de Payens dhe Knights Templar tij morën dokumente dhe rrotulla që zbuluan shumë mistere që ishin humbur, fshehur ose shkatërruar për shkak të përmbajtjes së tyre heretike. Disa nga dokumentet zbuluan se Gjon Pagëzori kishte lindur brenda sektit Essene të Nasoreasve ose Nazarenasve, i cili u krijua kur një sekt i lashtë Gnostik nga Lindja, Mandeanët që pagëzonin, mbërriti në Tokën e Shenjtë dhe u bashkua me Essenes.

Rrënojat e Al-Maghtas në anën jordaneze të lumit Jordan janë vendi për Pagëzimin e Jezusit dhe shërbesa e Gjon Pagëzorit. (

Ata gjithashtu mësuan se Gjoni kishte qenë një profet i madh i Mandeas-Essenes dhe mësuesi kryesor i Jezusit. Por më e rëndësishmja: John kishte qenë bashkë-mesia me studentin e tij. Kjo e vërtetë u shfaq në vitet e fundit përmes zbulimit dhe përkthimit të Rrotullave të Detit të Vdekur, të cilat ishin shkrime të shkruara nga Essenes që jetonin në Qumran në brigjet e Detit të Vdekur.

Këto rrotulla tregojnë se Esenët nuk prisnin një, por dy mesia. Një mesia, Mbreti Mesia, u profetizua që të lindte në Fisin e Davidit dhe tjetri do të ishte Mesia Meshtar, i lindur në Fisin e Levit. Mesia Meshtar u mishërua përfundimisht si Gjon Pagëzori dhe Mbreti Mesia i shfaqur si Jezus. Si Mesia i pritur Mesia, Esenët tepër fetarë do ta kishin mbajtur Gjon Pagëzorin me më shumë vëmendje se Jezui, pasi ai ishte më pranë Zotit. Siç tregon eksperti Geza Vermes në Rrotullat e Detit të Vdekur:

“… [T] ai Mesht-Mesia vjen i pari sipas radhës së përparësisë; ai quhet gjithashtu Mesia i Aaronit, ‘Prifti’, ‘Interpretuesi i Ligjit’. Mbreti-Mesia duhej ta shtynte atë dhe autoritetin priftëror në përgjithësi në të gjitha çështjet ligjore. ‘Mesia i Aaronit’ do të ishte Mësuesi i fundit, “ai që do të mësojë drejtësinë në fund të ditëve”.

5.

Fuqia e Kokës së Gjon Pagëzorit

Për të qenë besnikë ndaj traditës së tyre të adoptuar Johanite, rrethi i ngushtë i Kalorësve Templarë e vendosi Gjon Pagëzorin në një pozitë më të lartë se Jezusi. Ata shpikën një rit të fillimit që kërkonte që Johanniti i ri të niste të pështynte në Kryq ndërsa hiqte dorë nga Jezusi dhe përqafonte Gjonin si Shpëtimtarin e tij.

Ky rit heretik i inicimit shpesh kryhej në prani të kokës së Gjon Pagëzorit, i cili ishte zbuluar nga Templarë kryqëzatë në Pallatin Boukoleon në Kostandinopojë gjatë Kryqëzatës së 4-të dhe u zbulua se buron e njëjta energji e fortë që kishte kur ishte në trupin e Gjoni.

Kjo energji, e njohur në Perëndim si Fryma e Shenjtë dhe në Lindje si Kundalini, do të hynte në trupin e Tempullit të ri Johannite dhe do të niste një proces alkimik që do të kulmonte në zhvillimin e vetëdijes së ndriçuar Gnostike, ndërgjegjja e përdorur dikur nga Mjeshtri Gnostik Gjon Pagëzori. Ai eshtë vetëdija “heretike” që Zoti ekziston brenda nesh si ne.

About Post Author