Seriozisht…*Vaso Papaj


A mund të jem me ty, vallë?…

Ti bën pjesë në ushtrinë e të pandershmëve,

E ke blerë nderin fshehtësisht…

Dua të mbetem kështu,

Sa të jem gjallë,

mes të thjeshtëve.

Ta pi kafenë pa bisht.

A mund të blihet nderi, vallë?…

Do të vuaj’ ky qytet nga të ndershmit si ti,

Po derisa të tillë i ka shpallë,

le t’i varë në qafë si stoli.

Mjaft më!

Nderi duket në ballë,

jo në kafenë me bisht.

Po ta them këtë seriozisht.

*Atij që blen dhe shet tituj nderi.