Seti Pezaku Vladi:Në ditëlindjen time


Seti Pezaku Vladi

Në ditëlindjen time

21 mars.

Erdha bashkë me ty,

ekuinoks i jetës.

Marramendja jote

i jep arratinë syrit, vrapit, gjumit!

Me ty, pranverë,

nis e buis afshi i jetës,

rizgjohen dashuritë e shekujve,

albumet hapin kanatet e mallit,

mjelmat puthen pa gardh në zeoopark.

Për ty, pranverë,

shkruajtën tymnajat e rrugës së gjatë…,

ndrisin galeritë e farfurimës tënde

hipotekuar në vargje, tinguj e ngjyra.

Dhe unë,

lastar i gjeneratave të kësaj udhe,

shkrova sot në retinën e syrit të ditës

fjalët:

Mirësevjen pranverë

të më zgjidhësh prangat e dimrit!