S’gjej një kishë që të më fal!


Elisabeta Gockaj

Nuk di ne e burgosa shpirtin !

A shpirti me ka burgos !

Ketu ne stepat e Amerikes

Bene vape por une kam ftohte !

Hijen shohe se si me ndjek !

Fytyren e paskam harruar !

Pasqyren qe pata ne kulet

Koha ma ka deformuar !

Tash …s’gjej Kishe qe te me fali !

Dhe pse Kisha ka gjithkund !

Paskam vdekur per se gjalli

Qe kur nisa kete udhe !

Ndonjeher shoh perball vetes

Gjake te kuq nga lloji im

Qe harrone dhe pershendetjen

Te ma kthej ne gjuhen Shqip.

Rruget shtruar me se mire

Me asfalte te zij..sterr…

Kepucet stiluar prej stilisti

Te k’tij shekulli moderrn !

Tavolina si ne pralla

Nuk mungon asnje detaj!

Ne dekor me pjeshke e dardh

Plote me fruta tropical.

C’ka qe s’shkon…perse brengosem !

Fatin time te tjere lakmojn !

Nuk e dine qe do t’burgosen

S’me besojne… ndaj me gjykojne !

Ndoshta kembet s’me jane cpuar !

Barku s’me ka ngelur bosh !

Por ky shpirte I rroberruar

Zemren ma ka ndare ne cop .

Ketu ….malli po me bluan !

Nga aty…. halli me ndjek !

Mes k’saj rruge… i kryqesuar

Shpirti perjetsisht m’ka mbet .

22

About Post Author