Shaban Jashari-Jashar H Selmanaj


( Kushtuar UÇK – ës )

1.

rob të shtepisë e më djem të tijë trima

Falangavë të serbis kurr nuk ju nënshtruan

Burrat për ballë serbit s’u fshehen në vrima

Natë e ditë pa u ndalur çlirimtaret luftuan.

2.

Shaban Jashari më djemt e tijë duke luftuar

Më Ademin e Hamzën luftë kunder armikut

Serbet gjenocid mbi perkaz kanë ushtruar

Ah, mbeshtetje Osman Geci i jep trimi mikut.

3.

Kishte në mes servila të serbit në rrethë

Sot ngritin kokë e zgerdhihen pse qeshi

Kur i ndegjojë trupi më është rrënqethë

Për shkak të servilavë serbi na përqeshi.

4.

Shaban Jashari më djem dardani të nderoj

Familjen – robt e shpis – për ty i ka flijuar

Trima për shqipe ju mbeteni për jetë heroj

Fal gjakut juaj burra dardania ka mbijetuar.

5.

Sikur në legjanda flaka dhe zjarr në prekaz

55 jetë u shuan nga serbet në flak të barotit

Si serbet të huajt të mbyllen prap në kafaz

Ah, u flijuan për liri sernipat e Gjergj Kastriotit.

Jashar H Selmanaj🇦🇱🇦🇱

Shiko statistikat

Mbulimi i postimit: 15

Pëlqej

Komento

Ndaj

Shkruaj një koment publik…

Aferdita HadajKontribuesi kryesor  ·   ·