Shaban Murati:Rusia ndihmon “Ballkanin e hapur”


Rusia ndihmon “Ballkanin e hapur”

“Serbia është shteti, që po bëhet qendra e integrimit të thellë të rajonit, ose sa më shpejt e riintegrimit, duke pasur parasysh Jugosllavinë.

Në konfirmim të kësaj ideje u diskutua nisma e “Ballkanit të hapur” në Forumin e Jarinës në “serpska republika” në 27 prill në panelin kryesor politik. Kjo nismë u bë tema kryesore e panelit mbyllës, ku morën pjesë presidentja dhe kryeministri i “serpska republikës” dhe kryeministrja e Serbisë Ana Bernabiç, e cila shprehu keqardhjen që autoritetet e Bosnje-Hercegovinës kanë refuzuar të marrin pjesë në këtë nismë. U bënë përpjekje për të kuptuar pse politikanët në Bosnje-Hercevegovinë dhe në Malin e Zi refuzojnë të marrin pjesë në “Ballkanin e hapur”. Rusia mund të kontribuojë për ndryshimin e qendrimit të Sarajevës në lidhje me integrimin rajonal të nismës”. -Shkruan Oleg Haviç, balkanolog rus, në “Balkanist.ru”, 29 prill 2022.

About Post Author