Sheqeq Sina-Thesar është gruaja, besnike që lind, merr djepin


**********THESAR ESHTE GRUAJA BESNIKE QE LIND, MER DJEPIN

PUNON,

GATUAN,

EDUKON.

*********

Duke ecur veshtroj qytetin tim te vogel, me nje rruge kryesore ne te dyja anet me lule.

Dielli

rrezaton dhe reflekton! Na pershendet

per te thurur endrrat e mia rinore kaloj Shkumbinin , veshtroj dhe endrat rinore e paralizuara ne thellsi i perjetoj ..

Erat e forta ne kete qytet urtesohen , dhe mbrohen nga shkembinjte dhe pyjet qe ky qytet kurues dhe frymezues,

te mos shkaterrohet!

Ne dritare rri e shikoj ngjyrat e qiellit, vajzat e gjimnazit syte reflektojne endrra une perjetoj 4 vite shkolle ne moshen me te bukur une aty do kaloja…. Me ngadale portes i afrohem tinguj e muzikes ne veshin tim degjohen.

Ky Librazhdi im qe dielli…. rrezaton, shpirti i njeriut brenda ka thesar….! Thesar jane grate besnike, puntore, qe lindin dhe marrin djepin me vete punojne.

Ato gra… nuk ankohen asnjehere,

Ne lindje dhe ne perendim te djellit.

Jane te hekurta dhe te forta nga shpirti i tyre buron shprese endrra

Qyteti i hekur-nikelit i kromit

Ky qytet me lule mjeksore i burimeve natyrore i thurjes se endrrave te te pareve tane qe kane luftuar dhe kane mbrojtuar ate vend .

Eshte qyteti i tradites i mikekpritjes dhe i bujarise Shqiptare

I grave puntore Librazhdjote kur lindjet ishin vajza ato qanin se femija do vuante si vete ato

Ndersa kur lindja ishte djale gezonin qeshnin sy pushke keshtu thuhej,

Prandaj kam shkruar qe vajzat Librazhdit mos vuajne si nenat tona puntore

Dhe bujare

Pra ishin keto gra qe urtesonin eren e forte dhe e normalizonin.

Dimemrin. quhej’ burrat e serte ‘ gjaknxehte qe vetem per bese burrni uleshin kembekryq dhe pajtoheshin si uji i Shkumbinit qe zbriste dalngale ai urtesohej dhe

kthjellohej ashu jane edhe burrat me taban te Librazhdit pra dimrin e eger grate e ndershme e kthenin ne pranvere me lule

Te forcuara nga shkembinjte me themele pyjet qe japinin

bukurine shpirteror.

Dhe uji qe buron nga bora ka pasterti

Ashtu eshte edhe shpirti i lindur i poetit i qete..

Dhe nje bote shpirterore te paster..

Autore : Sheqere Sina. Albania !

Te drejtat jane te rezervuara !

Data-19 -Nentor 2022.

About Post Author