Sheqere Sina-Loti i ngrirë


LOTI I NGRIRE,

NE VENDELINDJE SHKRIN LOTI NGRIRE NE TRUP TE PERVELON HIDHERIMI NE EMIGRIM NUK KALOHET SHPIRTI DO TE CLIROHET LOTI NE VETMI NGRIN DO GJAKUN TEND QE TE LOTOJE GJOKSIN TE LIROJE .. .. U ngrita pa gedhire,malli dhimbjen ma kishte shtuar. Poezi une po shkruaj .. Dua Plagen dhimbjes te sheroj.. Me fjale te embel ta mjekoj O moter o shpirti im.. Dua te largoj kete idhhtire Dua shpirtin te cliroj Helmin e dhimbjes te largoj Motren time te perqafoj.. Largersia e kurbetit plagen dhimjes e ka shtuar Loti ne sy ka ngrire Ne emigrim si qiriri malli trretet Qe nuk e shkrine as dielli.. Malli e ka perveluar e mora ne telefon Plagen ta sheroj Dhimbjen me motrren ta ndaj Me dhe mbuluam babane Lotet e saj ti percjell.. Nje lule vere ti mbjelle.. Dhimbjen per babane ta shuaj Se gjoksi yt eshte shternguar Loti akullnaje eshte formuar Dielli eshte ne Shqiperi qe te shkrije kete akull te zi ..! Doje doren e nenes te shtergoje Dhimbjen plages te sheroje