Sheqere Sina-Origjina


Origjina

GJYSHI IM, SALË OMERI

E kujtoj me shumë mall,

Gjyshin tim, trim të rrallë,

 Salë Omerin guximtarë,

 Mes trimave, trim i parë.

 Nuk i trembej syri kreshnik,

Ishte Bujar dhe qe fisnik,

Mblidhte burrat kuvendohej

Shqipëria të mos e copëtohej.

 Në një sofër të bashkuar,

 I mblidhte me pushkët në duar.

 Donte besëlidhje guximtari

Me besë e burrëri shqiptari.

Gënjeshtarë dhe frikacë,

Nuk i fuste në shtëpi aspak,

 Sy patrembur, në ballë rendi,

 Me gjak ta mbronte vendin.

 Nëpër male me kuaj luftuan,

Armiqtë kudo i shpartalluan.

Para të huajve kurrë, s’u përulën,

 Por bajonetat në gjoks u ngulën…

 Me zemrat e tyre të forta si guri,

Mbajtën lart shtrënguar flamurin.

 Me emrin e Salë Omerit guximtar,

Krenoheshin gjithë trima luftëtar.

Shpirti i trimave është gjallë,

 Ata s’e harrojnë këtë vatan.

Por ngrihen edhe nga varri,

Të mbrojnë me gjak çdo fije bari

About Post Author