Sheqere Sina-Përshkrim nga jeta


Bora kishte zbardhur malet, stuhi e madhe ra të merte era të çonte në lumin e Shkumbin. Parësia dhe baballarët tanë mblidheshin dhe bisedonin për kanalet kulluese. Organizonin të rinjtë që dëshironinin të flinin gjumë në ditë me diell, por vetëm me punë e mbajtën gjallë atë fshat.

Ngriheshin pa gëdhirë të rinj edhe gjysëm burra punonin me bel dhd lopatë për pastrimin e kanalit te kobillës Vehçan. Familjet e kulturuara në bashkësi me besnikëri dhe korrektësi punonin, qe të kishte jetë se pa punë vdiste çdo qelizë. Formoheshin përrenj, dilnin dherat në lumin e Bushtrices. Këto familje me kulturë të trashëguara e të dashuruara me punën dhe donin njëri-tjetrit në çdo sebet në të mirë-në të keq. Ishin besnike të lidhur në bashkësi i jepnin fshatit jetë, ne pune nuk mbanin mëri me njeri-tjetrin, edhe pse sistemi kishte prishur xhamitë, burrat mblidheshin dhe faleshin luteshin e falenderonin Zotin.

About Post Author