Sheqere Sina:Fëmijëria jonë


Sheqere Sina

Fëmijëria jonë

Cicërimat e zogjve na jepnin shpresë!

Me zërat e ëmbël, zgjohesha në mëngjes,

Te burimi i fshatit me vrap shkoja…

Me zogjtë këngëtar këngës t’ia filloja…

Cicërimat e zogjve me jepnin frymëzim, recitoja ne hapësirë, në agim.

 Nga taraca shtëpisë shikoja e gëzuar fëmijët nëpër ara duke vrapuar;

 Me kallinj gruri duke punuar,

Nga larg me kënaqësi vështroja.

 Menjëherë pas tyre, duke shkuar, mblidhja kallinj nga kombajna shpëtuar.

 Zëri i autokombajnës na gëzonte,

Thasë me grurë kur grumbullonte.

Në darkë brigadieri na jepte flamurin

Dhe na uronte që mblodhëm grurin.

Por asnjëherë nuk e morëm vesh, kush e merrte të gjithë grurin,

Dhe ne ndjeheshim të lumturuar, që për të mbledhur grurin kishim punuar…

Nëna më përqafonte dhe gëzonte.

 Byrekun me gjalpë na dhuronte…

E rrëmbim me vrap, si zogj vape,

Pastaj si dallëndyshe thurnin çorape.

 Një koshere babai kishte thurur, për kurrizin tonë.

About Post Author