Sheqere Sina:Mora rrugën për nè vendlindje


Sheqere Sina

Mora rrugën për nè vendlindje

Atje gjeta thesarin e rinisè dhe çelësin e dashurisë….!

 Malli mè pushtoi po mè digjej shpirti….!

Ndihèsha e bllokuar, dhe s’mund te vazhdoja mè tej…..

Kjo ndjenje nuk zgjati dhe u nisa pa zbardhur agimi . Vështrova hënën qe ishte ne perëndim,e shikoj tè zemëruar hëna ishte nena ime….!

Po doja ta përqafoja, mos arrinte ne perëndim …

 U nisa me lutjen e Zotit.

Ky udhëtim me lehtësoj pak mè hoqi peshën e lodhjes…..!

 Qè me rendonte mbi shpatulla…

Ankthi gati po me bllokonte frymëmarrjen…

 Autobusi u nis pa zbardhur dita, u mbush me plot me njerëz tè halleve tè ndryshme…

Kishte edhe vajza reja.

Shikova se ne autobusi kishte me shume gra.. dhe pak burra, qe udhëtonin…

 Nè një momentè pllakosi heshtja …

 Kur dëgjoj nga fundi. Flisnin zbraznin barkun për hallet me zë tè lartè . Nè sytë e tyre. Shikoj lodhjen… Nè dritare shikoj rrugën automobilistike me makina qe fishkëllenin ne vesh.

About Post Author