Sheqere Sina:Pema që mbolle e le të vetmuar


PEMA QË MBOLLE E LE TË VETMUAR U THA

*********
Pemën që mbolle në oborre ..
Fruta prodhoi ..
Nuk u kujdese për atë frut ku bleta mëmë mjaltin kishte dhuruar..
Ti ike… largë .. pemën e le të mjeruar..
Frutin e dashurise ajo pemë dhuroi ..
I mençuri e gjeti gati ..
Frutin shijoi ..
U kujtove shumë vonë ..
Vajte te pema të mori uria.. për kokrren e mollës ..
Por pema ishte tharë ..
Ah mor i ngarë….
Që dhe era farat e kokës ti mori
Dhe fut kokën se ke uri në koshat e plerave për të marrë mollën e hedhur ..
Dhe shikon mbrapa ke frike ..? mos ndonjë qen atë mollë të rrëmben..!
Autore :
Sheqere Sina/

About Post Author