Sheqere Sina:Pranverën e adhuroj


Pranverën e adhuroj

Moj pranvere e bukur…

 Sa shume te adhuroj…

jetën bimës pemës njeriut ia shton…

 Pemët shumëvjeçarë

Tia i rifreskon….

 O sa shume te dua moj e bukura ime…

Nè muajin majè me jep gjithë gëzimet…

Tè gjitha stinët do ti admiroja

 Me muajin prill nuk do ta krahasoja…

 Dielli pranveror

Reja bulëza lëshon

Kokra e qershisë…

Stomakun lëngëzon..

Xhungat e vjetra

Pranvera rigjeneron…

Zambaku dhe lulja nè toke shumëfishohen ..

 Nè baxhën e bukur atje plehërohen.

 Me ujin e burimit lulja rifreskohet…

 Ne thatësirën e korrikut nè dete do te shkoja..

 Lëngun e qershisw do ta konsumoja..

Këtë dy muaj zoti i ka bekuar te gjitha bimët

Dhe njeriun… lënge për te grumbulluar ..

Kjo pranvere e bukur është paqësore

Me stinët e tjera, shkon dore për dore…

Me lajthinë dhe arrën shume miqësohet

 Si motra janë te rreshtuara

Si grushte rrinë te bashkuara..

Si ne dimër dhe vere

Rrënjët shumëvjeçare s’thahen..

 I kemi përherë,.

About Post Author